Final i jakten på svensk e-sports nya stjärna!

I maj 2015 gick startskottet för jakten på Sveriges nästa stora e-sportstjärna. Turneringen har varit öppen för alla oavsett erfarenhetsnivå, kön eller ålder, och finalen avgörs i samband med Gothenburg Games Esport Challenge på Svenska Mässan i november.

– Tack vare samarbetet med Gothenburg Games kan svensk e-sport drivas framåt, säger Daniel ”pani” Aicardi, E-sport Manager på Lemondogs, medarrangör till spelfestivalen. Att stötta morgondagens stjärnor är något som alltid legat oss väldigt varmt om hjärtat och i denna turnering ger vi chansen till alla utan några som helst kriterier på tidigare erfarenheter eller skillnivåer. Förhoppningsvis kommer lag som kanske aldrig haft möjlighet eller chansen tidigare att anmäla.

Det vinnande laget kommer coachas av exproffset Marcus ”Delpan” Larsson. Så här säger han om sitt deltagande:
– Jag tycker att det är kul att kunna vara med på detta, dels för att kunna dela med mig av mina tidigare erfarenheter, men också för att träffa morgondagens stjärnor och förhoppningsvis kunna vägleda dem med lite tips och tricks för att ta sig vidare mot toppen. Att få åka på LAN-evenemang är bland det roligaste som finns och att turneringen även täcker kostnaderna för lagen är ett stort plus och gör att verkligen alla kan vara med vilket ska bli enormt kul att följa.

Finalen i Gothenburg Games Esport Challenge för semiproffs avgörs den 19-21 november på Svenska Mässan. Det kommer dessutom finnas möjlighet att utmana Delpan i e-sportdueller i pauserna.

Fakta om Gothenburg Games Esport Challenge:
Säsongen startade den 31 maj 2015 och var uppdelad på sex månader med månadsfinaler där vinnarna gick vidare till finalerna, som kommer arrangeras på Gothenburg Games Esport Challenge på Svenska Mässan. Aktuella titlar: CSGO, Dota2 och FIFA. Läs mer om finalerna i programmet.